Tot een tijdje geleden was het overbrengen van een in Strava gemaakte route naar uw Garmin Edge-fietscomputer een serieuze en soms tijdrovende zaak. Dit was teleurstellend, omdat Strava heel goed is in het maken van interessante routes, door gebruik te maken van de kolossale database van populaire segmenten. Daarbij de optie dat je kan aanklikken waar de gemiddelde fietser vaak fietst (vaak de mooiste en beste route).

Eerder moest je de Strava-route exporteren als een gpx-bestand, je Garmin-eenheid fysiek verbinden met een computer via USB en vervolgens het gpx-bestand naar de map newfiles op je Edge-eenheid kopiëren. Dit zou dan worden geïmporteerd als een track wanneer je het apparaat weer hebt ingeschakeld.

Dit is niet zo erg als je een computer bij de hand hebt, maar zonder een was het bijna onmogelijk om die Strava-route naar je Garmin-apparaat te krijgen. Bijvoorbeeld op de camping met je Ipad of zelfs je Iphone.

Strava is te hulp gekomen met het creëren van een IQ-app genaamd Strava Routes, die een tijdje geleden werd uitgebracht. De applicatie moet worden geïnstalleerd via Garmin Connect op uw smartphone en zal werken met de meest recente apparaten: de Garmin Edge 520, 820, 1000 en de nieuwe 1030, plus natuurlijk nieuwere modellen.

De app installeren en deze de eerste keer laten werken is een beetje ingewikkeld, maar vanaf dat moment is het eenvoudig:

Zorg ervoor dat uw Garmin-apparaat is ingeschakeld en een verbinding met uw smartphone heeft;
1. Open Connect IQ Store van Garmin Connect op uw smartphone:

2. Open de Connect IQ-winkel om Strava Routes te downloaden
3.  Zoek naar Strava-routes en deze downloaden en installeren – de app wordt gesynchroniseerd met je connected Edge-computer:

4.  Strava Routes vervolgens downloaden
5. Open nu de nieuw geïnstalleerde Strava Routes-app (b) op uw Garmin-eenheid door op de IQ-knop (a) op het startscherm te tikken:


6. Open Strava Routes op de  Edge de eerste keer
7. Garmin Connect op uw smartphone vraagt ​​u nu om u aan te melden bij uw Strava-account:


8. Aanmelden in Strava
9. Na het inloggen, zal Strava Routes op je Edge-apparaat zichzelf vullen met alle Strava-routes die je hebt gemaakt:


Strava-routes
10. Tik eenvoudigweg op een route om een ​​korte samenvatting en een optie om door de route te navigeren te zien:


Samenvatting van de route
Als u Navigate Route selecteert, wordt de route gedownload en wordt u gevraagd om de cursus te starten met een van uw activiteitenprofielen:


Start de gedownloade route
De route wordt nu ook opgeslagen als een route die u in de toekomst kunt volgen.
Helaas lijkt er geen manier te zijn om routes te creëren in de mobiele app zelf. Hoewel je de desktopversie van Strava op je smartphone of tablet kunt gebruiken.