Mijn aan en uit knop van mijn Garmin Edge 1000 ging kapot. Jammer, maar ook tijd voor een nieuwe fietscomputer. Een tijdje naar de opvolgers gekeken (1030 en de 1030plus). Beide gaven me niet het gevoel dat ik moest upgraden. Zeker niet gezien de stevige prijs die Garmin voor zijn vlaggenschip de 1030 vraagt. Gekeken naar wat ik mist ging het vooral om het navigeren en de scherpte van het scherm met batterijtijd. Laten dat nou eens de salespunten van de Hammerhead Karoo2 te zijn. De vernieuwde karoo2 moet ik zeggen, want de oude is er ook nog steeds. Maar deze is niet meer leverbaar. Bovendien was deze eigenlijk te groot voor een mooie fietscomputer. Men leert bij Hammerhead en de Karoo2 was geboren. In een woord mooi, marketing is ook erg goed. Misschien wel een beetje te goed. www.hammerhead.com

De vraag is de usability ook echt goed vanuit een rijderspunt. Op punt look en feel scoort hij fantastisch, want het scherm is het beste wat ik ooit heb gezien bij welke fietscomputer dan ook maar. Daarnaast supersnel en werkt met mooi weer maar ook met regen en modder. Top dus en helemaal niks op aan te merken een waar genot en de 399 euro meer dan waard. Wil je dus navigeren en je power, speed, hartslag etc een beetje goed zien. Zou ik nu al zeggen dat ik geen betere heb gezien dan de Karoo2, maar er zijn ook wat min puntjes als je deze gaat vergelijken met de Garmin Edge series.

De bediening is top en ik ben snel gewend aan de snappy bediening die hij geeft. Dat is vooral ook handig als je aan het fietsen bent met dikke handschoenen of snot aan je vingers. De Karoo2 is snel in te stellen, gaat vrij simpel en kan koppelen met alle bekende platformen. De combinatie van de route met dynamische getallen is mooi. Ook wen ik snel aan de tijd en het batterijpercentage welk altijd boven zichtbaar zijn. Helemaal niet storend, mogen ze zo bij Garmin van ze overnemen. Beide wil je altijd wel weten. Swipen gaat handig en makkelijk alle ant+ of bluetooth meters zijn snel en makkelijk te koppelen. Mijn stages powermeter laat nog wel wat drops ziet, Die zag ik niet bij de Karoo2. Robuust ontwerp en wordt geleverd met USB-C aansluiting de toekomst dus, maar maakte me niet heel veel uit. Wel een punt is de koppeling met de fiets. Ik heb op al mijn fietsen een Garmin koppeling. Die werkte prima. De Karoo2 heeft toch weer een nieuwe bedacht, Had van mij niet gehoeven. Ze leveren wel een koppelstuk, maar geeft me toch niet helemaal een gerust gevoel. Zorg nou voor een standaard in de wielenwereld. Dat kost bij de mobiele telefoon ook 30 jaar. Ik zou zeggen leer ervan en stem dit gelijk met elkaar af. De Garmin koppeling dan graag.

Het platform blijft zicht door ontwikkelen. Elke 2 weken krijg je een update. Dat is leuk, maar kan ook niet leuk zijn. Het gebeurde mij dat ik iets eruit werd gehaald (user request) die ik wel graag had willen houden. Dus niet altijd top. Bij Garmin denken ze er iets langer over na en dat betekent dat vernieuwingen ook langzamer gaan. Voor en nadelen dus. Toch mis ik na een tijdje mijn vertrouwde eco systeem van Garmin. Kan een kwestie van wennen zijn, maar de app van Garmin is echt toch en die van hammerhead is er….niet. Je doet alles van de site van Hammerhead en die staat in direct contact met de Karoo2. Dus het zaakje is gelijk gesynced. 2 jaar geleden superhip maar tegenwoordig niet meer dan normaal. Het ecosysteem van Hammerhead is dus niet van het niveau van Garmin en dat merk je toch wel, zeker als je ook een horloge van Garmin hebt en zaken met elkaar in verbinding staan. Resume over de Karoo2. Een topding dat zeker en niet al te duur. De Garmin edge 1030plus is 150 euro duurder, terwijl het in de kern als fietscomputer gelijke kwaliteiten heeft, waarbij de Karoo2 een beter scherm heeft en een fractie sneller reageert op alles. De Garmin is daarentegen ook rap genoeg, waar dit in het verleden nog wel eens wat traag was. Deze 2 samen met de Wahoo domineren de markt een beetje. Waar moet je nu nog mee voor de dag komen om deze gps fietscomputer mee te verbeteren. Ik geef je een tip en dat is een camera voor video en foto’s. welk graag met beeld stabiliteit. Degene die deze optie mee geeft met zijn volgende unit heeft mij per direct als klant.