Gravelbikes hebben heel wat te bieden. Ze zijn ‘robuuster’ dan een racefiets, meer ‘ontspannen’ dan een cyclocrosser en ‘sneller’ dan een mountainbike. Gravelbikes zijn een interessante aankoop voor mountainbikers die sneller willen fietsen in Nederland of mee willen doorfietsen in de winter.
Je kiest graag voor mooie ritten doorheen de natuur, weg van de drukte en de auto’s. Leuk, maar tijdens zo’n fietstochten kom je regelmatig een slecht stuk (beton)weg tegen, kasseien, een gravel- of bospad, een onverhard wegje, een lichte singletrack, noem maar op…. Met een standaard racefiets is het niet altijd evident erdoor te rijden, laat staan comfortabel. Je racefiets is daar niet voor gemaakt en je kan je materiaal (en jezelf) beschadigen. Ook al doen leuke actiefilmpjes het tegendeel vermoeden, een racefiets is niet ideaal voor dit soort wegen.

Een gravelbike daarentegen is hiervoor gemaakt. Het is dat type fiets waarmee je comfortabel in alle omstandigheden de meest uiteenlopende ondergronden aankan. Hun aanpassingsvermogen, veelzijdigheid en stevigheid maken ze tot de perfecte fiets voor woon-werkverkeer, een ideale tour- of avonturenfiets, een fantastische fiets voor al je (winter)trainingen of gewoon die ene fiets waarmee je simpelweg elk terrein de baas kan.

Klinkt allemaal wel leuk maar wat als ik dan eens de Stelvio wil gaan beklimmen? Wat dan met m’n dikke banden en zware fiets? Eerst en vooral, een gravelbike hoeft niet zwaarder te zijn dan een racefiets, maar is het meestal wel. Dat geeft niet zoveel in het vlakke nederland. Het grote verschil met een crosser is dat de banden breder zijn dan in een good old crossbike. Briljant stukje marketing of heeft het ook wel wat. Daarvoro kijken we eens naar een typische gravelracer. Ik had hiervoor wel ens gekeken naar een canyon Grail gravelbike. Maar deze is al maanden niet te bestellen. Dus tijd voor een alternatief. Laat het beste alternatief nu ook een duits merk zijn welke alleen te bestellen valt via het internet. Dat is een Rose Backroad.

Echt een mooie fiets. De lovende kritieken zijn ook niet van de lucht. Enige punt van onzekerheid zijn misschien de wielen die van eigen makelaardij zijn. Maar het gewicht is voor een Gravelbike met 8,5 kilo ook meer dan prima. Schakelen met de RX810. deze is vergelijkbaar met de Ultegra groep echter specifiek voor de gravel fietsen gemaakt door Shimano. Een zekerheidje voor fijn schakelen dus. De prijs is met 2591,- euro prima en voor dit carbon frame in mijn ogen meer dan waard. De enige die qua prijs/prestatie misschien nog beter is, lijkt de Canyon gravel aluminium. 1000 euro minder en een kilo meer (9,5). Iets meer comfort met de Canyon op aluminium of een top notch frame met zeer goede afmontage. Ik zal de kerstman nog eens vragen wat het budget is voor dit einde jaar.