Je hebt verschillende types qua fietsers. Mensen die altijd dezelfde 4 routes rijden. Waarschijnlijk afhankelijk waar de wind vandaag komt die dag. Daarnaast heb je de meer avontuurlijke race/gravel/moutainbikers die elke keer weer proberen om dat ene mooie paadje langs het water of in het bos te vinden. Sinds strava de mogelijkheid heeft gecreëerd om gpx koersen aan te maken op basis van de bekende local routes. Die worden door strava geselecteerd door de hoeveelheid fietsers die daar met Strava aan door heen rijden. Een hele fijne optie, waardoor je alle doorgaande routes kan vinden, maar ook de pareltjes die in elke omgeving te vinden zijn als je toevallig met de local hero op pad bent. Strava is voor jou die local hero.

Soms hebben we ook een mooie route gevonden en hebben we die ook gereden. Zoals de onderstaande die voor ATBérs maar vooral ook voor Gravelrides een hele fijne is. Ik laat de korte en de lange route maar even zien. Eerst de lange route maar even voor de getrainde types onder ons. Een prachtig rondje om de de beide meren de Leien en het Burgermer meer. Starten en eindigen in Drachten.

Total climbing: 72 m
Download file: Gravelrides.cc-Drachten-78-km.gpx

En dan de korte route. Deze route zit meer om het meer de Leien heen en de plaat Rottevalle. Starten en eindigen in Drachten.

Total climbing: 32 m
Download file: Gravelrides.cc-Drachten-43-km.gpx